www.drsankeva.com
ЕСТЕТИЧНА И КОЗМЕТИЧНА ДЕРМАТОЛОГИЯ

СЕРТИФИКАТИ

СЕРТИФИКАТИ

СНИМКИ

cert_small

КОНТАКТ
Тел.    066 / 800 140
Моб. 0889 / 436 613
Email: dr_sankeva@abv.bg

ГУНАТЕРАПИЯ

GunaPhoresis
Апарат за резонансна магнитофорезаАпаратът Gunaphoresis подпомага транскутанното въвеждане на медикаменти, чрез използването на специален гел.


Резонансната магнитофореза има множество преимущества:

1. Всеки медикамент може да бъде приложен директно в областта,
       засегната от съответното заболяване или козметичен дефект.

2. Не оказва топлинни ефекти.

3. Не оказва електрически ефекти.

4. Притежава висок потенциал на проникване.

5. Позволява персонализирано лечение.

6. Действа синергично с конвенционалните мезотерапевтични техники.

Какво е резонансна магнитофореза?

Това е новаторски инструментален метод за транскутанна доставка на GUNA MDs (Medical devices).

Базира се на:

- Традиционната магнитна терапия (ELF-Extremely Low Frequency<100 Hz).
- Магнитно информационна или резонансна терапия.

Прилагането на активни GUNA MDs директно в областта, засегната от съответно заболяване, или козметичен дефект, представлява важно преимущество, водещо до съкращаване на времето на лечение и по-бързото отшумяване на симптомите. Мускулно-скелетни смущения, предизвикани от артрит, остеоартрит, ишиасни болки, болки в шиен, гръден, поясен дял на гръбначния стълб, разтягане на мускулите и други, сега могат да бъдат лекувани, чрез съсредоточаване на терапевтичния ефект в засегнатите области. Локалното третиране на някои козметични дефекти, също е възможно.

Чрез GunaPhoresis може да се въздейства върху:
- Широки области, благодарение на излъчващата бобина.
- Точкови или линейни области, благодарение на тестовия накрайник (който може също да бъде използван и за въздействие в акупресурните точки).

GunaPhoresis позволява на оператора да регулира дълбочината на прилагане на електромагнитното поле на 3 различни нива, както следва:
• 0 (повърхностно)
• 1 (средно - около 15 mm дълбочина)
• 2 (дълбоко - около 30 mm дълбочина)
Дълбочината на приложение на полето зависи от типа на третираните телесни тъкани и от дренажното ниво на клетъчния матрикс.

Дермо-проводящите гелове GUNA - Gel Beauty и Gel Therapy се препоръчват, тъй като са опаковани в херметизиран контейнер, което гарантира запазване на органолептичните характеристики, микробиологична стабилност и невъзможност за замърсяване.


Информационна магнитна или резонансна терапия

Апаратът GunaPhoresis действа на принципа на РЕЗОНАНСНА МАГНИТОФОРЕЗА, тоест чрез транскутанна (интрадермална) доставка на активни ингредиенти. Апаратът използва специален генератор на магнитно поле (ELF) с изключително ниски честоти (< 100 Hz) и нисък интензитет (< 100 Gauss), способно да увеличи пропускливостта на клетъчната мембрана.

Специалното магнитно поле, генерирано от GunaPhoresis, не само въздейства на пропускливостта на мембраната в съответствие с добре познатите механизми на традицион¬ната магнитна терапия (активиране на йонните помпи, повишаване на периферната циркулация, свързаният с нея локален прием на кислород и др.), но освен това въздейства и съгласно принципите на резонансната магнитотерапия.

Силата на това магнитно поле, съставено от синусоидални магнитни вълни (50 Hz) се модулира, чрез цифрови биофотонни сигнали, генерирани от портативен, преносим генератор. Това означава, че магнитната вълна „доставя" сигнали, които са съответно кодирани (биофотони) и подбрани от оператора в съответствие с вида на продукта, избран за лечението и смесен с гела.

Електромагнитните вълни, използвани за лечението (нейонизира-щи и непричиняващи хи-пертермия честоти) трябва да бъдат модулирани.

Това означава, че първоначалната челна синусоидална вълна (50 Hz) се преобразува в периодична Вълна (широчинно-импулсна модулация), превръщайки се по този начин във вълна, доставяща съответно кодирани биофотонни сигнали.

Заключения

Широкоспектърните електромагнитни трептения на живата материя и кодираното предаване на модулирани електромагнитни вълни (с изключително ниски честоти) са двата стълба, на които се основава резонансната маг¬нитотерапия. Биологичните системи генерират елек¬тромагнитна енергия с широк спектър - от няколко Hz до 10'5 Hz (измерено с подходящо оборудване). Поради факта, че всяка система е способна да поглъща енергия от типа, който е способна да излъчва, биофотонните модулации на продуктите на GUNA (със съответните честоти) се приемат от тялото.

На базата на тези научни принципи, GunaPhoresis е способен да въвежда GUNA MDs, използвайки електромагнит¬ните честоти на избрания MD в качеството на проправящ пътя му „Биологичен код за достъп" (БКД). По този начин избраният продукт се „идентифицира" като нечужд от човешкото тяло и може лесно да се абсорбира локално.

Ампули колаген за мезотерапия

GUNA MEDICAL DEVICES поддържат и възстановяват колагеновите фибри на съединителната тъкан

MD-MATRIX


• Подпомага намаляването на мастните натрупвания
• Подпомага намаляването на целулита
• Подпомага изглаждането на портокаловата кожаMD-MATRIX е нов медицинска препарат, разработен от GUNA с цел да помогне на жените да подобрят изгледа на мастните натрупвания, целулита и портокаловата кожа. Колагенът представлява основният компонент на съединителната тькан, и всъщност неговото отслабване, деструктуриране и интоксикация са основните причини за появата на целулита, който засяга 90% от жените над 30 години и някои мъже. Мастните натрупвания и целулитьт представляват крайните последствия от няколко допринасящи фактора, такива като неправилно хранене, недостатъчни или липса на упражнения, напрегнатост, стрес и др.

Всички тези фактори предизвикват лоша оксигенация (насищане с кислород) на тъканите и акумулация на отпадъчни материи. Когато системата за отстраняване на отпадъците започне да се срива, отпадъчните продукти се натрупват и съединителната тъкан се насища с течност. Тази течност се наслоява и уплътнява, образувайки по този начин твърди торбички, които се "издуват" и предизвикват трапчинки, придаващи на кожата вид на портокалова кора, тъй наречената портокалова кожа. По-нататък това може да се развие и дегенерира в целулит.

Мастните клетки (адипоцитите) и натрупаните течности притискат и деформират съединителната тъкан, разкъсват колагеновите фибри и блокират кръвния и лимфния потоци. При тежките случаи, набъбналата тъкан разтяга болевите рецептори и предизвиква болка. Препаратът MD-MATRIX е разработен от GUNA Laboratories на базата на тези физиологични явления, в качеството на новаторска формула, предназначена да подпомогне намаляването на видимите признаци на локалните мастни натрупвания и целулита, чрез въздействие на няколко нива.

Основният компонент на препарата е колагена, който поддържа и възстановява съединителната тъкан и колагеновите фибри и така изгражда опорна „биомрежа", която осигурява стегнатост и плътност на кожата и е основата върху която се надграждат всички останали структури.

За да постигнат една още по-революционна формула, GUNA Laboratories са обогатили състава с два забележителни ексципиента: лимонена киселина и никотинамид. Тези молекули обикновено не влизат в други подобни колагенови формули, но са от голямо значение. Лимонената киселина е особено важна, защото реактивира клетъчния метаболизъм, чрез стимулиране на производството на аденозинтрифосфат (АТР). Никотинамидът представлява витамин от група В, важен за редица метаболитни процеса, като освен това е и мощен антиоксидант, ускоряващ оксигенацията на тъканите. Освен това те спомагат за преноса, полагането и стабилизирането на колагена в съответните структури на кожата, там където е необходимо, поради проявения тропизъм към тях.

MD-MATRIX може да бъде инжектиран директно в съответните области на кожата, при което механично реструктурира тъканите. MD-MATRIX може да се използва, или самостоятелно в качеството на много ефективно антиацелулитно или антиадипозно лечение, чрез интрадермално инжектиране /иглена мезотерапия/, или като средство, поддържащо действието на други антицелулитни, или антиадипозни продукти. Трансдермалната доставка на MD-MATRIX, чрез магнитофореза с дермопроводящ гел (Gel Beauty) /безиглена мезотерапия/, или чрез дерморолери /мезолаик, микроигли/ улеснява приложението и осигурява качествената колагенова решетка - „биомрежа", която е в основата на стегнатата и тонизирана кожа. Така, новаторският формат на колагеноВата формула, позволява на практикуващия терапевт да атакува пряко засегнатата зона на кожата, за постигането на по-добри и по-ефикасни резултати.

Указания за употреба

Протокол на приложение:

2 третирания през първите 2 седмици, последвани от 1 третиране седмично до постигане на ефект (средно 8-10 седмици, след което поддържащо се продължава с едно третиране месечно.

Техника на интрадермално инжектиране: мястото на приложението трябва да е стерилно; Иглата се въвежда на 1 - дълбочина и се инжектира по 0,2 - 0,3 ml Във всяка от избраните области.

Състав: Колаген.

Ексципиенти: Лимонена киселина, никотинамид, NaCI, Вода за инжектиране.

Настоящото изделие е налично В следните опаковки:
• Кутия: 10 ампули / 50 ампули (една ампула 2 ml - обем на съдържанието)

Ампули колаген за мезотерапия

GUNA MEDICAL DEVICES поддържат и възстановяват колагеновите фибри на съединителната тъкан

MD-TISSUE


• Подпомага намаляването на видимите признаци на състаряване на
   кожата

• Подпомага намаляването появата на бръчки
• Подпомага овлажняването на състарената кожаMD-TISSUE е нов медицински препарат, разработен от GUNA с цел да помогне на жените и мъжете да изглеждат естествено no-млади, като хидратира, тонизира, освежава, стяга кожата и намалява появявата на бръчки и други признаци на нейното остаряване. Колагенът представлява основната компонента на съединителната тъкан и неговото отслабване, разрушаване и интоксикация са основните причини за състаряването на тъканите и кожата.

Когато човек остарява, епидермисът изтънява, вследствие на което бариерата, задържаща влагата в кожата намалява, водейки до прекомерно изпаряване и изсушаване на кожата. При остаряването, броят на епидермалните клетки намалява приблизително с 10% всяка година, което възпрепятства нейното възстановяване и обновяване.

Въздействията на остаряването върху дермалния слой са значителни, при което не само дермалният слой изтънява, но и колагеновите и еластинови фибри, допринасящи за еластичността на кожата се дефрагментират и износват. Тези промени предизвикват нейното сбръчкване и провисване.

Освен това бръчките се причиняват от често мръщене, биологично стареене, силни слънчеви увреждания, пушене, лоша хидратация, замърсявания на кожата и различни други фактори. Промените, предизвикани от вредното излагане на слънце, или тъй нареченото фотосъстаряване, включват суха, провиснала и вяла кожа и появата на бръчки. Най-много бръчки се появяват по тези области на тялото, които са най-силно изложени на слънце. Те включват най-вече лицето, врата, горната част на дланите и ръцете до лактите.

Препаратът MD-TISSUE е разработен от GUNA Laboratories на базата на съвременните знания за физиологичното остаряване на кожата, чрез иновативна SKA/Sequential Kinetic Activation/ технология, като по този начин осигурява един новаторски физиорегулативен подход за запазване и възстановяване на кожата. Той възпира физиологичното остаряване на съединителната тъкан и действа като бариера срещу свободните радикали. Основният компонент на MD-TISSUE е колагена, който ефективно поддържа и възстановява колагеновите фибри на матрикса на съединителната тъкан, като по този начин осигурява качествена колагенова решетка - „биомрежа", която придава контур, стегнатост и тонус на кожата и е основата върху която се надграждат всички останали структури.

За да постигнат една още по-революционна формула, GUNA Laboratories са обогатили състава на MD-TISSUE с няколко забележителни поддържащи компонента: аскорбинова киселина (витамин С), магнезий, пиридоксин хидрохлорид (витамин В6), рибофлавин (витамин 82), и тиамин хидрохлорид (витамин В1). Тези вещества рядко се срещат в естетичните формули, но са от голямо значение за съхраняване младостта на кожата. Освен това те спомагат за преноса, полагането и стабилизирането на колагена в съответните структури на кожата, там където е необходимо, поради проявения тропизъм към тях.

MD-TISSUE може да бъде инжектиран директно в съответните области на кожата, при което механично реструктурира тъканите и изглажда бръчките. MD-TISSUE може да се използва или самостоятелно в качеството на много ефективно антисъстаряващо лечение, чрез тунелно, или интрадермално инжектиране /иглена мезотерапия/, или като средство, поддържащо действието на други противосъстаряващи продукти, като хиалуронова киселина или ботокс. Трансдермалната доставка на MD-TISSUE, чрез магнитофореза с дермопроводящ гел (Gel Beauty) /безиглена мезотерапия/, или чрез дерморолери /мезолаик, микроигли/ улеснява приложението и осигурява качествената колагенова „биомрежа", която е в основата на стегнатата и тонизирана кожа. Така, новаторският формат на колагеновата формула, позволява на практикуващия терапевт да атакува пряко засегнатата зона на кожата, за постигането на по-добри и по-ефикасни резултати.


Указания за употреба

Протокол на приложение:
2 третирания през първите 2 седмици, последвани от 1 третиране седмично до постигане на ефект (средно около 8-10 седмици), след което поддържащо се продължава с едно третиране месечно.
Техника но интрадермално инжектиране: мястото на приложението трябва да е стерилно. Иглата се въвежда на 1 - 3 mm дълбочина и се инжектира по 0,2 - 0,3 ml във всяка от избраните области.
Технико на тунелно инжектиране: инжектира се по 0,3 ml на бръчка. Иглата се въвежда по цялата дължина под кожата в мястото на бръчката, след което леко се изважда, като се движи внимателно наляво - надясно и едновременно с това се влива по малко от разтвора до инжектиране на цялото съдържание на спринцовката.
Състав: Колаген.
Ексципиенти: Аскорбинова киселина, магнезиев глюконат, пиридоксин хидрохлорид, рибофлавин, тиамин хидрохлорид, NaCl, вода за инжектиране.
Настоящото изделие е налично в следните опаковки:
• Кутия: 10 ампули / 50 ампули (една ампула 2 ml - обем на съдържанието)