www.drsankeva.com
ЕСТЕТИЧНА И КОЗМЕТИЧНА ДЕРМАТОЛОГИЯ

СЕРТИФИКАТИ

СЕРТИФИКАТИ

СНИМКИ

cert_small

КОНТАКТ
Тел.    066 / 800 140
Моб. 0889 / 436 613
Email: dr_sankeva@abv.bg

ПИЛИНГИ

Химически пилинг с трихлороцетна, гликолова, салицилова, пирувикова, бадемова киселини или комбинирани пилинги при лечение на акне, белези от акне, тъмни петна и бръчки.ХИМИЧЕСКИ ПИЛИНГ

Химическият пилинг премахва повредените външни слоеве на кожата и бива повърхностен, средно дълбок и дълбок. Алфа хидрокси киселините, като млечната и плодовите киселини са най-меките и се използват за лек пилинг при фини бръчки, неравна пигментация и акне. Той може да направи кожата по-гладка и по светла за хора, които нямат време за губене да се възстановят от фенола или от трихлорацетатна киселина.

Алфа хидрокси киселините могат да бъдат приложени седмично или на по-дълги интервали в терапевтични курсове обикновено от по 4 до 6 процедури. Трихлороцетната киселина най-често се използва за средно-дълбок пилинг при фини бръчки и петна. Резултатите от този вид пилинг обикновено са по-малко драматични и не продължават, толкова дълго колкото онези с фенола, който е най-силният от химическите разтвори и извършва дълбокия пилинг. Химическият пилинг е нормално безопасна процедура, когато е извършена от квалифициран и опитен лекар. Все пак има редки случаи на инфекция и оставяне на белези или хиперпигментации и за да се сведат до минимум рисковете тези процедури не се извършват през лятото.