www.drsankeva.com
ЕСТЕТИЧНА И КОЗМЕТИЧНА ДЕРМАТОЛОГИЯ

СЕРТИФИКАТИ

СЕРТИФИКАТИ

СНИМКИ

cert_small

КОНТАКТ
Тел.    066 / 800 140
Моб. 0889 / 436 613
Email: dr_sankeva@abv.bg

ШУСЛЕРОВИ СОЛИ

Какво представляват солите на д-р Шуслер и каква е ролята им в организма?Физическият и психически баланс в човешкия организъм е най-важното условие за неговото здраве. Когато този баланс бъде разрушен, човекът започва да боледува. Немският лекар д-р Вилхелм Хенрих Шуслер открива, че тялото боледува, когато е нарушен метаболизма на клетъчно ниво. Той се определя от индивидуалното равновесие на 12 минерални соли, отговорни за функциите на живите клетки. Минералните соли трябва да достигнат директно до засегнатите от болестта клетки, за да настъпи подобрение.

Откритията на д р Шуслер са в основата на терапевтичния му метод, който възниква през втората половина на 19 век. Д-р Шуслер нарича своята терапия „съкратена", защото успява да лекува безброй заболявания само с 12 минерални соли, които по принцип са част от човешкото тяло. Д-р Шуслер нарича този революционен метод Биохимия - Химията на живота. Всяка от солите може да има балансиращ ефект при нарушените функции на организма и стимулира, и регулира процесите в тялото.

Днес, ние говорим за терапията с минерални соли на д-р Шуслер или просто за 12-те Шуслерови соли. Във връзка с тяхното жизненоважно действие в организма, д-р Шуслер ги нарича 12 функционални соли и ги определя от номер 1 до номер 12. Нека не забравяме, че минералите са толкова важни за нашето тяло, колкото е кислородът.

Можете да научите още за 12-те Шуслерови соли на www.schusslersalts.com

Тялото u ума в хармония

12-те соли на д-р Шуслер ще бъдат ваши Верни приятели: „Солите на д-р Шуслер са мои партньори всеки ден. Те подкрепят доброто състояние на тялото и ума ми. Заедно със здравословното хранене и спортуването, те ми помагат отново да бъда във форма, когато има нужда от това. Солите на д-р Шуслер са лесни за приемане и нямат странични действия. Те настина ме карат да се чувствам страхотно!"